ОИЦ-Плевен ще организира уорк-шоп ателиета за представяне на банките в града

07.02.2013 17:45

На 6 януари представители на банкови клонове и бизнес – центрове на различни банки с офиси в Плевен се събраха на работна среща в офиса на ОИЦ – Плевен, организирана по инициатива на Центъра. Те бяха запознати с целите и дейностите на ОИЦ – Плевен, а също така получиха подробна информация за мрежата от 28 – те областни информационни центрове в страната.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Целта на събитието бе да се обсъдят възможностите за партньорство и взаимодействие между Областен информационен център – Плевен и банковите институции в резултат на засиления интерес на граждани към финансовите инструменти Jeremie (Съвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия) и Jessica (Съвместна европейска подкрепа за устойчиви инвестиции в градските райони), които се реализират чрез търговските банки. По време на дискусията, в която се включиха всички участници, се изрази общото задоволство от инициативата на ОИЦ – Плевен за провеждане на работна среща в такъв формат. Всички изказали се подчертаха колко навременна е тази среща и изразиха надежда, че се полага начало на бъдещо сътрудничество в полза на хората, които имат идеи и умения да ги реализират. Представителите на различни банки видяха в лицето на ОИЦ – Плевен надежден модератор на обща бъдеща дейност и припознаха колегите си като партньори в усилието да се създаде благоприятна среда за развитие на малък и среден бизнес в региона.
Участниците в работната среща стигнаха до общо решение ОИЦ – Плевен да предложи конкретна програма, която ще се реализира на територията на Центъра и да включва – уърк – шоп с ателиета за всяка банка, дни на отворените врати и самостоятелно презентиране на банки в зависимост от интереса на посетителите на ОИЦ – Плевен. В края на срещата банкерите предложиха подобни срещи да бъдат организирани във всеки център от мрежата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: