Румен Петков: БСП трябва да направи сериозен анализ на потенциала си след Референдума!

28.01.2013 14:56

васил антонов

„Категоричен провал на ПП ГЕРБ и самоубийствената позиция на ПП „България на гражданите”, така коментира на пресконференция в Плевен първия национален референдум в демократичната ни история депутатът Румен Петков. Според него, референдумът е сериозен знак за всички политически партии и не е добър за обществото, с оглед на ниската избирателна активност.
„Трябва да се направи сериозен анализ на гласувалите на референдума. За нас, от Левицата, остават въпросите, колко членове и симпатизанти сме мотивирали, при положение, че според данните на социологическите агенции, на референдума с „Да” са гласували 23% от членовете и симпатизантите на ГЕРБ, 30% от тези на „България на гражданите”, както и избиратели, идентифициращи се с Атака, ВМРО и Синята коалиция…”, заяви Петков. Според него, по този начин БСП ще разбере, колко нейни членове и симпатизанти са мобилизирани, и на базата на този анализ ще може да оцени потенциала си за предстоящите парламентарни избори.
„Не бих казал, че това е най-големият ни успех, и по тази причина няма да пропуша.”, коментира червеният депутат, който преди време обеща да запали цигарата при убедителна изборна победа на социалистите. Петков определи референдума и резултатите от него като тежко поражение на ПП ГЕРБ като начало на края на управляващата, в момента, партия в България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: