Кметът на Плевен: „Готови сме да станем 100% собственици на Спартак 1919”

27.01.2013 12:04

проф. Стойков

„Готови сме да станем 100% собственици на Спартак 1919”, това заяви днес на извънредна пресконференция в Община Плевен кметът проф. Димитър Стойков. Той коментира, че до този момент никой от сегашните собственици на клуба Иван Динов и Даниел Митов не го е потърсил за среща и разговори за бъдещето на елитния плевенски клуб. Чрез медиите, кметът Стойков покани на среща в понеделник /утре/ в Община Плевен и двамата. „Чакам ги от 8 до 17 часа”, категоричен бе градоначалникът, който смята, че проблемите около отбора трябва да се решат още тази седмица, за да се предотврати напускането на 5 титуляри, подали вече молби за разтрогване на договорите си. Той уточни, че писмото с намерения на Динов и Митов, адресирано до Общината и предлагащо й акциите на двамата, няма никаква юридическа стойност.

писмо иван динов

На пресконференцията стана ясно, че Общината е готова да пренасочи предвидените в бюджета за 2013 година средства за ремонт на общинската вила в Кайлъка и даде тези около 300 000 лева за издръжката на отбора през пролетно-летния сезон. Стойков потвърди, че ако отборът влезе в „А” група, ще бъдат осигурени още 500 000 лева за ремонт на стадиона, според изискванията на Българския футболен съюз.
След евентуалните разговори в понеделник, последен ще има думата Общинския съвет, който ще заседава на 31 януари четвъртък.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: