Общината и местният парламент ще решават бъдещето на Спартак 1919

26.01.2013 9:31

Собственикът и президент на Спартак Плевен Иван Динов внесе официално писмо в Община Плевен, с което подарява акциите си в полза на общината. Акциите си дарява и членът на Управителния съвет на клуба Даниел Митов. Предстои писмото да достигне по каналния ред за разглеждане от местната власт. До няколко дни се очаква развитие на въпроса със собствеността на Спартак. ”Желанието на г-н Динов беше да се срещне с кмета и да говорят за бъдещето на отбора. Такава среща не се осъществи, тъй като градоначалникът отказа да го приеме. За това г-н Динов и останалите акционери в Спартак излязоха с официално писмо обръщение, с което подарят клуба на общината”, коментира пред БЛИЦ изпълнителният директор на плевенчани Мирослав Миронов.

obstina
„Ако клубът има някакви дългове към държавата или други институции, Динов поема ангажимента да ги изчисти, за да поручи община Плевен финансово изряден клуб. След това вече е нейна отговорност да намери спонсор или да започне да го издържа”, обобщава Миронов. Динов е уведомил за намеренията си и председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов.
В интервю за вестник „Посредник” другият основен акционер в клуба Даниел Митов коментира, че за да приключи футболния ни клуб пролетния сезон в „Б” група са необходими между 150 000 и 200 000 хиляди лева. „Дано Общината запази тима в “Б” група поне до лятото и тогава да търси ново решение. Но сега това вече зависи само от общинското ръководство.”, надява се Митов.

спорт2

Предстои развитие на казуса, за което „Плевен За Плевен” ще ви информира своевременно. Само ще отбележим, че сумата, която ще е необходима за издръжката на отбора до края на сезона е толкова, колкото Община Плевен беше предвидила в миналогодишния бюджет за развитие и подкрепа на всички плевенски спортни клубове, взети заедно…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: