Засилен контрол по пътищата в деня на Референдума

26.01.2013 8:58

МВР-Плевен

Дейността на служителите от Областна дирекция на МВР в Плевенски регион за гарантиране на сигурността и обществения ред във връзка с провеждането на референдума на 27 януари 2013 година се осъществява по предварително изготвен план, информират от Пресцентър на МВР-Плевен. Ще бъдат охранявани всички определени места, където избирателите гласуват. Изградени са оперативни щабове, които поддържат непрекъснат контакт с всички организации, имащи отношение към вота. Извършени са охранителни обследвания на помещенията, определени за избирателни секции. Охраната на секциите ще бъде поета от 18 часа на 26 януари и ще продължи до прикючване на гласуването и предаването на материалите от референдума в Районната избирателна комисия.
В деня на вота ще се осигури външна охрана от униформени служители на РУП и ОД МВР – Плевен. Полицейските служители ще оказват съдействие само при необходимост за прекратяване на нарушения на обществения ред при поискване от председателя на секционната избирателна комисия.

мвр1

На 27 януари 2013 година до избирателните урни няма да бъдат допускани граждани в явно нетрезво състояние или след употреба на упойващи вещества. Гласоподавателите нямат право да носят огнестрелно оръжие. Законът категорично забранява влизането на въоръжени лица в изборните помещения. В изборните секции няма да бъдат допускани лица в състояние или с поведение, накърняващо добрите нрави или носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Не се допуска паркирането на автомобили в непосредствена близост до избирателните сгради. След приключване на изборния ден ще се осигури пилотиране и полицейска охрана при транспортиране на изборните материали и бюлетините до секционните избирателни секции и районната избирателна комисия. Забранено е превозването на бюлетини и други изборни материали в автомобили на МВР, както и пътуване на полицейски служители в колите, в които се превозват бюлетините. Охраната на избирателните бюра ще приключи след края на изборния ден по указания на съответната избирателна комисия.
За информационното осигуряване на медиите за дейността на служителите от Областна дирекция на МВР – Плевен, регионалният говорител ще бъде дежурен на 26 януари и 27 януари 2013 година. С цел намаляване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия служителите от сектор «Пътна полиция» ще осъществяват засилен контрол по пътищата в региона. Звената „Български документи за самоличност” ще оказват съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват в Националния референдум.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: