Румен Петков и Васил Антонов ще гласуват „ЗА” АЕЦ „Белене” в дунавския град

25.01.2013 18:06

васил антонов

Своя глас „ЗА” АЕЦ „Белене” народният представител Румен Петков и областният лидер на социалистите Васил Антонов ще дадат символично в 7-ма избирателна секция в Белене в училище „Димчо Дебелянов”, стана ясно на пресконференция на 25 януари в Плевен. „Очаквам висока степен на избирателна активност и още по-голямо участие на жителите на Плевенска област”, заяви депутатът от 15 МИР Румен Петков. Той отново призова председателя на Народното събрание Цецка Цачева и кмета на Плевен проф. Димитър Стойков да излязят открито и покдрепят референдума за АЕЦ „Белене”.

„Всеки от тях нека каже – каква позиция има, и ако са последователни и коректни към избирателите си, да ги убедят да гласуват „ЗА””, коментира Румен Петков, припомняйки, че официалната позиция на ГЕРБ-Плевен е да се гласува с „НЕ” на референдума.

Според областния председател на БСП Васил Антонов, в Плевенска област гласовете за АЕЦ „Белене” ще бъдат повече от 10 процента от средния брой на гласувалите със „ЗА” в национален мащаб. Социалистите очакват и по-голяма активност в Плевенска област.
На пресконференцията, проф. Димитър Бучков, член –кореспондент на БАН и представител на Инициативния комитет за „АЕЦ” Белене, изказа експертно мнение, относно евентуалната цена на проекта, ползата от атомната енергия и екологичната целесъобразност от развитието на ядрената енергетика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: