Д-р Марияна Лазарова е новият областен председател на СДС-Плевен

23.01.2013 18:27

Проведените отчетно-изборно събрание на СДС-Плевен и Областен съвет, съответно на 15 и 17 януари, бяха темата на дадената днес пресконференция в Централата на местната организация.

сдс
„Като начало, искам да започна с едно събитие, което бележи миналата седмица. На 15 януари се проведе общинско отчетно-изборно събрание на СДС-Плевен. То се наложи поради факта, че в общинското ръководство остана един единствен представител и това беше зам-председателят на организацията Пепо Петков. И според нашия устав трябваше да се направи отчетно-изборно събрание.”, заяви в началото на пресконференцията областният секретар на СДС и председател на СДС-Долни Дъбник Красимира Лилова. Според нея, право на участие в него са имали всички редовно отчетени към 4-то тримесечие членове. „Събранието се проведе, беше легитимно и имаше необходимия брой делегати, които имаха право да изразят своя глас.”, коментира Лилова.
Стана ясно, че присъстващите са избрали Пепо Петков за председател на общинската организация. Форумът е решил да избере двама зам-председатели и двама членове на разширения Общински съвет. А за такива са избрани, според броя събрани гласове – Христо Каленов, Цветан Димитров, Никола Попов и Румяна Кръстева. Събранието е взела решение към момента да не се избира секретар на общинската организация, което ще стане на следващо заседание.

сдс

„За всички е ясно, че всички хора, които напуснаха СДС, се опитват да направят някакви десни формации. Аз смятам, че единствената дясна формация в Бългалия трябва да е с марката СДС. Марката СДС – това е дясното в България.”, заяви на пресконференцията новоизбраният председател. Структуриране на младежко СДС, Студентски съюз към СДС и дискусионни клубове по съсловия – това ще са част от задачите на новото ръководство. „Искаме да вързодим, това, които беше СДС в началото. Ще премахнем изцяло арогантнтостта и ще върнем така наши стари членове. Останах в СДС, воден от оптимизма, че СДС трябва да съществува и да го има като партия”, коментира Петков.
„Към момента, СДС има структури в 11 общини от Плевенска област, заяви областният секретар Красимира Лилова, като представи новия областен председател, избран на 17 януари, д-р Марияна Лазарова, която ще заеме овакнтения от Найден Зеленогорски пост.
„Тази голяма отговорност ме натоварва с много работа и много отговорности пред всички, които 23 години не сме предали синята идея. За разлика от всички други, аз в моя живот нямам друга пратия. Надявам се, да изправим СДС на крака и да се представим добре на изборите”, заяви д-р Лазарова, която е председател на СДС-Червен бряг и управител на ДКЦ 2 Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: