Църквата в Николаево се нуждае от спешен ремонт

17.01.2013 16:36

 

Ласкар се обезлюдява – само 64 човека на средна възраст 70

Общинските съветници от ПП ГЕРБ Красимир Трифонов, Станислав Петков, Владислав Монов и Даниела Гонкова посетиха селата Ралево, Ласкар и Николаево на 16 януари 2013 г., за да разговарят с жителите им, информират от Пресцентър на ПП ГЕРБ в Плевен.
„В Ралево споделиха, че за първи път тази година са си купили дърва, които са с по 20 лева на кубик по-евтини. Това, според тях, не се е случвало от 12 години насам. Пожелаха, ако е възможно библиотеката, читалището и пенсионерският клуб да се обособят в отделни помещения, тъй като в момента са в една и съща стая и това създава неудобство за хората.”, сьобщават от ПП ГЕРБ-Плевен.
В Ласкар е станало ясно, селото все повече се обезлюдява, останали са само 64 човека, които са на средна възраст 70 години и от година на година намаляват.
След приемните на съветниците, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и неговите заместници Алексей Зелов и арх. Трифон Иванов са отчели резултатите от изпълнението на Бюджета на Община Плевен за 2012 г. и обсъдили акцентите в проекта за бюджет за настоящата година с жителите на селата. На срещата е станало ясно, че неплатените местни данъци и такси в Ралево са в размер на 8 978 лв., а в Ласкар – 2 835 лв. Кметът на Община Плевен се е ангажирал да бъде направена оценка на покрива на медицинския пункт в Ласкар, както и на покрива на църквата в Николаево, които се нуждаят от незабавен ремонт.
„През изминалата година бяха открити 575 работни места по програми за временна заетост. Идеята ни е и тази година да продължим да създаваме работни места по тези програми и колкото места бъдат заявени от кметовете и кметските наместници на населените места в общината,
толкова ще бъдат осигурени”, обещава проф. Стойков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: