Скандал с плевенски мутри преди първата тренировка на Спартак 1919

17.01.2013 19:26

Предвидената за днес от 14.00 часа първа тренировка на Спартак 1919  не се състоя. Пред БТА президентът на клуба Иван Динов коментира ситуацията: „Първата тренировка бе провалена днес и съм убеден, че това стана заради намесата на привърженици от кръга на досегашния старши-треньор Красимир Бислимов и Камен Куката. Изпълнителният директор на клуба Мирослав Миронов е заплашван по телефона лично, затова не можем да бъдем сигурни и за сигурността на футболистите. При тази ситуация, очаквам среща с кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.”
Собственикът на Спартак Динов каза, че е решен да предостави своите акции безвъзмездно на общината и да се откаже от отбора, защото смята, че в Плевен има хора, които са заинтересовани Спартак да се ръководи от „сенчестия бизнес“. Интересното е, че по това време на стадиона е имало и полицаи, които не са се намесили, споделят очевидци пред Sportal.bg.

Преди провала на първата тренировка, ръководството на отбора даде пресконференция. „Тоталното разминаване с треньорския щаб ме принуди да го сменя”, заяви Динов, коментирайки освобождаването на досегашния старши треньор Красимир Бислимов и привличането на нов – Иван Маринов. Според него, досегашният треньор е държал футболисти, които е трябвало да бъдат освободени, защото не са имали достатъчно принос за отбора, а и не са постигнали първата цел – лидерството в „Б“ групата.
Новият старши треньор Иван Маринов заяви, че влиза в отбора с ясната задача, че целта е влизане в елитната група. „Сигурен съм, че мога да я изпълня”, каза той. Новите попълнения засега са Диян Вълков, Стоян Георгиев, Евгени Игнатов, Тихомир Ченешков и Джефри Ешън.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: