Три кражби за два дни в Гулянци

16.01.2013 13:49

На 15 януари в 9 часа в полицията в Гулянци е получен сигнал от 77-годишен от село Брест, за това, че на 13 януари около 19 часа неизвестен с маска на лицето проникнал през незаключена входна врата в дома му и чрез използване на сила и заплаха направил опит да отнеме сумата от 60 лева. От проведените оперативни действия е установено, че извършител на деянието е 51-годишен от същото село. Мъжът е доведен в полицията, снето му е обяснение, в което е правил пълни самопризнания и е освободен.
Два дни по-късно в РУП Гулянци е получен сигнал от 51-годишна местна жителка, за това, че в района на площад „Свобода“ две жени, чрез използване на сила, са отнели чантата й с документи. От проведените полицейски действия е установено, че извършители на деянието са – 30-годишна и 19-годишна, от Гулянци, криминално проявени за кражби. Задържани са за 24 часа.
Пак на 15 януари около 10:30 часа в Гулянци на улица „Индустриална“ при полицейска проверка на велосипедист, се установило, че превозва чувал с чугунени късове от пръстен на шахта. Мъжът е 22-годишен местен жител и е осъждан за кражба. Той е обяснил, че е намерил чугунения пръстен, но не е съобщил за него на собственика „ВиК“ клон Гулянци. Доведен е в РУП- Гулянци за снемане на обяснение и по-късно е освободен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: