Жителите на Бохот искат по-голям гробищен парк

11.01.2013 14:48

Общинските съветници от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Мартин Митев, Диана Данова, Красимир Трифонов, Албена Тотева, Пенчо Дреновски и Даниела Гонкова посетиха селата Бохот, Тученица и Радишево на 10 януари 2013 г., за да разговарят с жителите им, информират от Пресцентъра на партията в Плевен.
В Бохот жителите изразиха задоволството си от ремонта на пътя Бохот – Брестовец, както и отварянето на клуба на пенсионерите и инвалидите в селото, но за пореден път поставиха въпроса с направата на обходния път към кантара в стопанския двор, за да не преминават тежкотоварните камиони през селото и да рушат пътната настилка. Със съдействието на общинските съветници, ще се търси вариант за разширяване на гробищния парк. Вече е неправено писмено предложение от страна на кмета на селото Цветан Кънев за целта да бъде използвана земя в съседство, която е общинска собственост.
В Тученица са доволни от работата на наетите 12 човека по програмата по временна заетост, които ежедневно се грижат за чистотата на селото. От години те не са го виждали така чисто, както сега, информират от Пресцентъра на ПП ГЕРБ в Плевен. Със съдействието на общински съветници, ще бъде закупена и поставена нова камбана на църквата.
В Радишево жителите настояват за нова водопроводна мрежа, тъй като проблемът с водоснабдяването на селото, не е решен и стои от години.

Пак на 10 януари основните резултати от изпълнението на Бюджета на Община Плевен за 2012 г. и акцентите в проекта за бюджет за настоящата година представиха пред местните общности кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и неговият екип, информират от Пресцентъра на Община Плевен. В Бохот отчетът за изпълнение на разходите по бюджета към 31.12.2012 е 119 125 лв., или общото изпълнение е 86,19%. Несъбраните средства от местни данъци и такси са в размер на 53 312 лв. Кметствата на селата Тученица и Радишево нямат собствен бюджет. През изминалата година за нуждите на двете населени места са извършени разходи от бюджета на Община Плевен в размер на 12 525 лв. за с. Тученица и 20 981 лв. за с. Радишево. Неплатените данъци и такси в Тученица са в размер на 12 814 лв., а в Радишево – 23 477 лв.
Проф. Стойков отбеляза пред жителите на трите населени места, че през 2012 година по линия на капиталовите разходи на Община  Плевен  са осигурени 38 хил. лв. за ремонт на пътя Плевен – Бохот – Тученица – Радишево. През 2013 година за довършване на този път ще бъдат осигурени още средства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: