Проекта за Бюджет 2013 обсъдиха в селата Търнене, Дисевица и Къртожабене

10.01.2013 14:49

 

Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, неговият екип и общинските съветници от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Йордан Георгиев, Станислав Петков, Даниела Гонкова и Борислав Илиев посетиха селата Търнене, Дисевица и Къртожабене на 9 януари 2013 г. и обсъдиха проектобюджета на Община Плевен за 2013 г. с жителите на трите населени места, информират от Пресцентъра на Община Плевен.


Проф. Стойков отчете накратко свършеното от ръководството на Община Плевен за изминалата година и отбеляза, че предстои разкриване на много работни места при стартирането на спечелените европейски проекти, които възлизат на над 63 млн. лв. И в трите села стои сериозно проблемът с несъбраните средства от местни данъци и такси, което доведе до предложение от страна на жителите да бъдат изнесени публично списъци с имената на длъжниците.
В Търнене за облагородяване на парка и почистването около паметника на Пирогов ще се погрижат наетите по временна заетост, които са 45 човека.
В Дисевица сградата на фурната от години е неизползваема и се руши и въпреки многократното обявяване на търг от страна на Общинския съвет – Плевен, няма желаещи за нея. Очаква се предложение от страна на жителите на селото за възможности за нейното използване. В Къртожабене жителите очакват тази година да бъде завършен строежът на параклиса в селото, за което разчитат изключително много на общинското ръководство. За поддръжката на екопътеката ще се погрижат наетите по програмата за временна заетост хора от селото, а за коритото на река Чернелка са предвидени средства по решение на Областния съвет по бедствия и аварии, стана ясно по време на срещата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: