Румен Петков: Цецка и Стойков да си кажат позицията за АЕЦ Белене!

08.01.2013 10:28

Искам да знам, каква е позицията на местното ръководство на ГЕРБ?

 

„С призива си към членовете и симпатизантите на ПП ГЕРБ да гласуват „три пъти с НЕ” на Референдума, премиерът Борисов внесе една яснота за неспособността си да води национална политика по стратегически за България въпроси.”, заяви на пресконференция на 7 януари в Плевен народният представител Румен Петков. Във времето националните медии многократно са публикували взаимноизключващите се твърдения, текли от устатата му през последните 3 години – за необходимостта от изграждането на АЕЦ Белене, за неспособността България сама да се справи, за изключителното значение на изграждането от социално-икономическа гледна точка… до обявеното „три пъти НЕ”.
„Позицията на Синята коалиция е разбираема, на Кунева също – тя има изключителна лична вина чрез неспособността си да води преговори с Еврокомисията в името на защитата на българския национален интерес за финализиране на процесите по закриването на 1 и 4 блок”, коментира Петков.
Според него, позицията на Борисов е изцяло в полза на БСП по 2 причини – това ще мобилизира гражданите, които имат усет за държавност и ще ги заведе до урните да подкрепят изграждането на нова ядрена мощност. То ще мобилизира не само симпатизантите и членовете на БСП, а и огромната част от българското общество. Второ – за нас, в региона, е изключително важно да чуем и да осмислим простичкия израз на Борисов. Той е естествено продължение на политиката на ГЕРБ към Плевенския регион и към Централна Северна България.
„Казвал съм и друг път, че единственото, което Борисов и правителството направиха в Плевен, е да открият пътя Плевен – Никопол, който построихме ние, да открият Окръжната библиотека, която построихме ние, до открият Фериботния комплекс, който построихме ние, да открият реновирана ЖП-гара Плевен, която ремонтирахме ние, да закрият Военното училище в Долна митрополия и да спрат проектирането и изграждането на автомагистрала Хемус.”, категоричен е червеният депутат. Пак според него, „Не на АЕЦ Белене” е еманацията на унищожаването на Плевенски регион и Северна България.

„За мен е много важно, каква е позицията на госпожа Цачева, защото Цецка многократно е обявявала, включително и при приформулирането на въпроса, тя каза че в личен план държи вътре да бъде фиксирано Белене. Тя многократно е обявявала в различни кампании, че е за изграждането на АЕЦ Белене. Искам да знам нейната публична позиция, искам да знам каква е позицията на нашия кмет – професор Стойков, който в предизборната кампания категорично заяви, че е за изграждането на централата в Белене. Искам да знам, каква е позицията на местното ръководство на ГЕРБ. Ако тези хора имат малко морал и чувство за лично достойство, ако са със съзнанието, за какво са избрани от една определена общност, те трябва много категорично да се разграничат и противопоставят на тази позиция.”, коментира на пресконференцията плевенският депутат от Левицата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: