Р. Петков откри информационно-разяснителната кампания за Референдума

28.12.2012 7:58

На 27 декември в Плевенски регион официално се откри информационно-разяснителната кампания за първия национален референдум в демократичната история на България, който ще се проведе на 27 януари, 2013 г. Първата от редицата планирани срещи на народният представител Румен Петков, бе в читалище „Наука”, село Брестовец, общ. Плевен, заедно с кмета на селото Радослав Иванов и председателката на партията – Николина Мончева, информират от Пресцентъра на БСП-Плевен. Основните въпроси, коментирани от депутата, бяха ползите от провеждането на референдума и реализирането на АЕЦ „Белене”, като ключов момент за цялостното развитие на Плевенския регион, увеличаване на заетостта, увеличаване на икономическия потенциал в региона, подобряване на инфраструктурата, натоварване на местния строителен и технически потенциал, активизиране на местната промишленост и битовите услуги, и не на последно място нормализиране цената на тока. Той разясни още, че тиражираната от управляващите цена на проекта от 22 млн.лв. е спекулативна, но в резултат на престъпното бездействие от страна на правителството, проекта е възможно да бъде оскъпен, заради дългото отлагане.
По традиция, народния представител, заедно с областния председател на БСП – Плевен, направиха на читалището дарение от книги на съвременни и класически автори, в целта си към намаляване на обзелата ни бездуховност, която правителството умишлено се опитва да наложи.
По-късно, същият ден се проведе същата разяснителна среща с жители на Никопол и с участието на кмета Петър Дулев и представители на инициативния комитет за референдума.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: