Шофирайте внимателно по празниците!

26.12.2012 11:29

През Коледните и новогодишни празници и свързаните с тях почивни дни, значително се увеличават предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия поради несъобразена с пътните условия скорост, употреба на алкохол, неправоспособност, превишена скорост, неправилно изпреварване, предупреждават от Пресцентъра на МВр-Плевен. В дните с най-голямо очаквано натоварване на основните пътища и планинските проходи е възможно образуване на бавно движещи се автомобилни колони и задръствания, особено при влошаване на метеорологичните условия.
С цел ограничаване на предпоставките за възникване на ПТП, както и за облекчаване на движението и увеличаване на пропускателната способност на най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа, ще се създаде организация за повишено полицейско присъствие, за регулиране и облекчаване на движението по пътищата, по които се очаква най-голямо натоварване – на 21, 22, 28 и 29 декември 2012 година и 1 януари 2013 година.
За да не се допускат задръствания, още в началото на усложняване на метеорологичните условия, по съвместна преценка със стопаните на пътя, ще се въвежда превантивно временно спиране на тежкотоварни автомобили и неподготвените за движение при зимни условия. С цел технологично разчистване и обработка на пътните платна, чрез физически контрол няма да се допуска навлизане в проходите и в рискови участъци на товарни автомобили без поставени вериги за сняг, при въведено задължително ползване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: