Бюджетът ни за подаръци – между 80 и 150 лева

16.12.2012 9:56

Бюджетът, определен за коледни подаръци според половината от запитаните плевенчани е между 80 и 150 лева, докато други 18% са готови да похарчат между 150 и 300 лева. 12% от запитаните могат да си позволят между 40 и 80 лева, а 6% имат възможност да отделят само между 20 и 40 лева.
Нестабилното финансово състояние е и основната причина анкетираните все по-често да подаряват стоки втора ръка, които намират в prodavalnik.com. Запитани от кои секция в сайта биха купили подарък за себе си или за близък човек, повече от половината участници в анкетата предпочитат категория „Мода”. Втори по популярност са секциите „За бебето и детето” с 39% и „Електроника” с 30%. Стоките от „Дом и градина” също се оказват интересни покрай празниците, като нея посочват 21% от анкетираните.
„Покупко-продажбата между частни лица продължава да бележи стабилен ръст и тази година, като вече 42% от анкетираните предпочитат удобното и бързо пазаруване в домашна обстановка пред изтощителното обикаляне на препълнените магазини в търговските комплекси (35%), последвано от напрегнатия уличен трафик.”, казва Спас Сливков, мениджър на Prodavalnik. ”Напомняме на плевенчани, че най-сигурният начин да се предпазят от измами е личното предаване на стоката.”, добавя Сливков
Запитани къде ще прекарат празничните дни, 65% от плевенчани са единодушни, че ще бъдат у дома със семейството, докато 14% ще отидат на почивка в планината, а 12% ще гостуват на роднини или приятели за празниците.
Преобладаващата част от потребителите традиционно споделят, че идеалният празничен ден е този, „прекаран със семейството и децата”, с „камина, празнично подредена богата трапеза и подаръци под елхата”, „коледна покривка на звездички, венец на масата и сняг през прозореца”. За други пък мечтаната Коледа включва „пакет за СПА почивка за минимум 10 дни”, „изключени телефони” или „поне почивка за цялото семейство на круизен кораб”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: