„Тибор” иска удължаване на срока за погасяване на теглен кредит

13.12.2012 16:48

Предстоящата сесия на местния парламент бе темата на пресконференцията на общинските съветници от групата на ГЕРБ в Плевен. Участието ни в проекта за Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на Плевен е една от точките, които предстои да бъдат обсъдени. Проектът е на стойност до 5 милиона лева без ДДС и включва зоната от ДКЦ – 2 – през площада до улица „Цар Симеон“. „Залагаме много на този проект, за да се случи нещо хубаво в нашия град“, каза председателят на групата Владислав Николов.
На сесията на 14 декември, съветниците ще обсъдят и приемането на проект за Интегриран градски транспорт 2012 – 2020 г. Плевен по който кандидатстваме заедно с Бургас, Варна и Стара Загора по ОП“Околна среда“ за подмяна на подвижния състав на тролейбусния транспорт. Проектът е за 50 мли. лева и очакванията са по него в Плевен да дойдат 40 нови тролея.
Сред допълнителните точки включени в дневния ред е и тази за разглеждане на молба от страна на общинска фирма „Тибор“ за удължаване на срока за изплащане на кредит, стана ясно на пресконференцията. „Преди две години, предизборно, беше изтеглен един много голям кредит и сега вече виждаме резултатите от това“, каза Владислав Николов, който тогава като общински съветник е поставил въпроса, че по този начи н фирмата се поставя в „партер“ и ще дойде момент, когато тя няма да може да плаща кредита си. „С част от парите беше направен един ремонт на пазара, който продължи 6 месеца през този период изгони част от наемателите, които не се върнаха и това доведе фирмата до трудно икономическо състояние и за това тя е отправила молба до общинския съвет, да бъде удължен срокът на плащане на кредита с 36 месеца“, обясни той като заяви, че съветниците от ГЕРБ ще подкрепят точката, за да се избегне възможната приватизация на общинска фирма „Тибор“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: