Каратеките от КБИ „Петромакс” отново първи

11.12.2012 15:02

Рекордните 900 състезатели се включиха в националния Фестивал на Бойните Изкуства, който се проведе на 8-ми и 9-ти декември в столичната зала „Универсиада“. За десета поредна година организатор на мащабното мероприятие е Спортната асоциация на МВР. В два дни едновременно се проведоха състезания по карате, джу-джицу и таекуондо – версии WTF и ITF. Фестивалът на бойните спортове беше открит от главен комисар Калин Георгиев, който е не само фен, но и практикуващ бойни изкуства. Лъвовете на КБИ „Петромакс” – Плевен извоюваха 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала, с които класираха клуба на първо място в крайно комплексно класиране по медали от състезанието. Отлично представяне направи Виктория Росева при юноши и младша възрастова група – шампион на дисциплина кумите индивидуално, в категория над 55 кг. Бронзов медал в същата категория извоюва съотборничката й Ивет Горанова. Шампиони при старшата възраст в същото дисциплина станаха Никол Христова и Ивет Горанова, възпитанички на – СУ „Георги Бенковски” – Плевен, със спорт карате. Петър Йотов, възпитаник на групата на клуба в у-ще Петър Берон – кв. Сторгозия, с инструктор Маргарит Попов, стана шампион на категория до 60 кг. Вицешампиони станаха Даниел Тенев и Теодор Димитров – дисциплина кумите индивидуално. Бронзови медалисти са Християн Тенев, Дара Ганчева и Валентин Съчански.
На 9ти декември се състояха състезанията по джу джицу, където Ивет Горанова направи отлично представяне, като извоюва шампионска титла на система файтинг /съвкупност от карате, джудо и джу джицу/. Съотборничката й Виктория Росева стана трета в същата система.
Каратеките и треньорите на клуба се готвят за спортния лагер и общото събрание на Българската Национална Федерацията Карате в София на 15-ти и 16-ти декември. Тези, които няма да участват в горните събития или в демонстрацията, която клуба готви за награждаването на общината на спортист/отбор на годината, организират любимото на всички каратеки и родители „годишно Коледно Парти” на Петромакс.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: