21-ви Празник на възрожденската и патриотична песен

06.12.2012 19:01

На 7 декември / петък / от 17,30 часа в зала “ Катя Попова “, 21- я Празник на възрожденската и патриотична песен ще открият децата от Вокална група „Лукчета” от с. Долни Луковит с ръководител Божидар Чапанов. В концертната програма са включени две хорови формации от Читалище “ Цветан Спасов” – Камерния Хор “ Емил Димитров “ с диригент Димитър Занов и корепетитор Красимира Борисова и Фолклорна формация „ Бисери” с художествен ръководител Борислав Лазаров” , „ Фамилия Чапанови „ начело с Божидар Чапанов , Хор “ Росна китка “ с ръководител Магдалена Георгиева от Читалище “ Изгрев 26 “ – с. Върбица . За първи път в Празника ще участва и новата Формация „Балкански ритми” при Читалище „Пробуда” и Клуб на хора с увреждания ул. Гренадерска под ръководството на Борислав Лазаров.
През далечната 1991 година Плевенското Читалище “ Цветан Спасов “ и неговият секретар Пламен Николов инициират и организират Празника на възрожденската и патриотична песен .В навечерието на 10 декември – Деня на признателност на плевенчани към загиналите за свободата му , звучат песни, спонтанно родили се в битките за свободна България и песни ,посветени на най- висшата ценност – Родината.
Празникът на възрожденската и патриотична песен е включен в програмата на Община Плевен за отбелязване 135-та годишнина от Плевенската епопея.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: