Първа стъпка към стратегия за развитие на културата

06.12.2012 21:01

Екип на нестопанскта организация «Обсерватория по икономика на културата», воден от експерта Диана Андреева, бе в Плевен по покана на председателя на Комисията по култура и вероизповедания в местния парламент, за да представи възможностите за изготвяне на стратегия за развитие на културата в общината. Събитието, което се състоя в Актовата зала на общината, уважиха почти всички съветници от комисията, ресорният зам-кмет Стефан Петков, шефката на отдела в общината Йонита Иванова и шефът на читалище «Съгласие» и член на Експертния съвет по въпросите на културата Ивайло Атанасов.
От предоставената от експертите информация стана ясно, че Северозападен регион има своя шанс да заложи културата като приоритет в стратегическите си цели, както и че Плевен може да стане втория български град , след София, с готова стратегия за развитие на културата.
Презентираната методология за изготвяне на общинска стратегия за изкуствата, културното наследство, културната и творческата индустрия и културния туризъм, както и изнесените конкретни данни за Плевен и региона, ще бъдат отново обсъдени и дискутирани на 8 януари 2013 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: