Специални превантивни мерки за празника на студентите

05.12.2012 17:33

За осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението, във връзка с предстоящия Студентски празник – 8-ми декември, служителите от ОУПБЗН-Плевен извършиха редица тематични превантивни мероприятия, информират от пресцентъра на МВР-Плевен.
За територията на област Плевен са уточнени обектите, ангажирани с тържествено честване на празника, в които са извършени 11 тематични проверки, за осигуряване на пожарната им безопасност.
При проверките е обърнато внимание на създадената организация за пожарна безопасност; осигурените условия за успешна евакуация, пожарогасене и проиграване на плановете за евакуация; състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации; персоналът, работниците и служителите, ангажирани в мероприятията, за пожарната опасност и противопожарните мерки, които следва да се предприемат; изправността на пожаротехническите средства за първоначално пожарогасене; състоянието на системите за гасене и известяване при пожар, телефонна и друга връзка с районните служби ПБЗН. Служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол в ОУПБЗН-Плевен, не са констатирали нарушения на противопожарните правила.
В „Оперативния център“ на ОУПБЗН-Плевен е предоставен списък на обектите, в които ще се провеждат тържествени мероприятия, за реакция в случай на възникнали произшествия. На състава, осъществяващ пожарогасене и спасителна дейност, е проведен извънреден инструктаж за безопасност при извършване на пожарогасителни спасителни действия в обекти, в които ще се провеждат тържествата, пред вид и възможността за наличие и използване на пиротехнически материали.
Пожарната и спасителната техника, пожаро-техническото въоръжение и индивидуалните защитни средства се поддържат готови за работа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: