„Южен поток” дискутират съветниците на извънредната сесия

04.12.2012 15:26

От 17, точките в дневния ред на предстоящата на 5 декември сесия на местния парламент станаха 31, ако разбира се, по време на обсъждането не станат повече. До ново обсъждане на предложенията на местния парламент за отдаване на язовирите, общинска собственост, на концесия се стигна след като областният управител използва отлагателното си вето и върна като незаконосъобразни решенията на общинските съветници. Според него, в тях е нарушен „материалния закон”.
Друга по-важна точка в дневния ред на сесията е предложението на кмета на общината за даване предварително съгласия на „Южен поток България” АД за определяне на площадки и трасе върху земи от общинския поземлен фонд за преминаване на проектно трасе на газопровод и неговите площадки. Във връзка с проекта „Южен поток” местният парламент ще трябва да даде и предварително съгласие за изработване на подробен устройствен план и за промяна на предназначението на земеделските земи от общинския поземлен фонд, необходими за изграждане на обекта на територията на община Плевен.
Традиционно, и тази сесия на Общинския съвет ще завърши с питания на съветника от БНД-Обединена десница Георг Спартански. Такива ще направят и неговите колеги от ГЕРБ Владислав Николов и Любка Костова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: