Регионалният съвет за развитие и координационният комитет към него заседаваха съвместно

01.12.2012 20:11

На 29 ноември в Заседателната зала на Областна администрация Монтана се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет към РСР на Северозападен район, което бе открито и ръководено от областния управител на област Монтана и председател на РСР г-н Ивайло Петров, съобщават от пресцентъра на областна администрация – Плевен.
В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Ловеч, зам. областните управители на Враца и Плевен, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и представители на Обединение „Регионални планове – ниво 2”.
След проведено гласуване за заместник – председател на съвета за периода от 01 януари до 30 юни 2013 г. бе избран г-н Румен Маноев – кмет на община Козлодуй.
Членовете на РСР на СЗР обсъдиха и приеха проект на Годишна индикативна програма за дейността на РСР през 2013 г.
На заседанието беше представен и обсъден проекта на Регионалния план за развитие на Северозападен район за периода 2014-2020 г.
Експерт от Министерство на регионалното развитие и благоустройството представи Стратегия за иновации и добро управление на местно ниво.
Представители от Управляващите органи на оперативните програми съфинансирани от фондовете на Европейския съюз запознаха участниците в съвместното заседание с операциите по съответните оперативни програми на територията на Северозападен район.
РСР на СЗР подкрепи с решение предложението на Областния управител на област Монтана Ивайло Петров за откриването на филиал на Русенски университет “Ангел Кънчев” в Монтана.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: