Заедно срещу СПИНА на 1 декември

25.11.2012 17:39

РЗИ-Плевен ще се включи в Националната АНТИСПИН кампания на 1 декември с различни инициативи като: подкрепа и съдействие за организиране на училищни празници, дискусии с млади хора, изработване на постери, игри и викторини в училища на територията на област Плевен. КАБКИС ще предоставя услуги на терен в централната градска част. Партньори на РЗИ по време на кампанията са БМЧК – Плевен, общински и училищни ръководства, медицински специалисти, НПО и медии.
Официално регистрираните българи, заразени с вируса на СПИН са 1585 лица , като от началото на годината досега са регистрирани нови 112 души. От новооткритите лица носители на вируса 88 са мъже. 56 от новооткритите са от София, 13 от Пловдив, 8 от Пазарджик, 5 от Варна. Една от новооткритите жени е била бременна. В другите региони на страната заразените са под 4 лица.
В последно време се откриват три пъти повече заразени мъже, отколкото жени. Младежите под 29-годишна възраст, открити тази година, са 45 на сто от новооткритите. Близо 10 на сто от общия брой са хора, заразени по време на престой в чужбина. През май са открити и пет деца, заразени с ХИВ, като едно от тях е започнало лечение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: