Плевенските полицаи излизат днес на протест, затварят главен път

04.11.2015 7:04

4.11.police protesti

Плевенските полицаи излизат днес на протест. Това научихме от Милена Любенова, зам.председател на УС на Синдикален алианс „Сигурност“. Началото на протеста ще бъде поставено в 18 часа като ще бъде затворен главен път София – Русе в участъка на КАТ – Плевен. Протестът ще продължи един час.

Към плевенските полицаи се очаква да се присъединят техни колеги от Ловеч, Велико Търново, Русе. Така униформените ще изразят своето недоволство от законови промени, с които драстично се орязват привилегиите на полицаи, военни, служители на ДАНС, разузнаването и НСО. Промените са записани в преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет за 2016 г., с които се променят и устройствените закони на МВР, ДАНС, армията и разузнаването.

Промените предвиждат вместо досегашните 20 заплати при пенсиониране полицаите вече да получават не повече от 10, намаляват се и отпуските им от 30 на 20 дни. Служителите, които не са униформени полицаи вече няма да получават 2% добавка за прослужено време към заплатата и няма да могат да пътуват безплатно в градския транспорт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: