Община Плевен се кани до „пролети” близо 80 000 лева за година! Бон воаяж!..

17.08.2013 8:46

Преди месец, в свой коментар Плевен за Плевен попита метафорично, има ли пилот в самолета?..Той беше по повод протеста презд сградата на Община Плевен на Инициативен комитет, искащ оставката на кмета проф. Стойков. Оказва, че пилот в самолета има, а пасажерите от Община Плевен се канят за година, а може и по-малко, да полетят, служебно, по света като определят прогнозна цена за самолетни билети и багаж на има-няма близо 80 000 лева… С ДДС-то, де!

Karta

В петък на сайта на Община Плевен бе публикувана покана за участие в обществена поръчка за „Осигуряване на самолетни билети за превоз на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина за нуждите на община Плевен”. Там като прогнозна цена е посочено:
66 000 лева, или 79 200 с ддс. Срокът на изпълнение на услугата е 1 година, считано от датата на подписване на договора, или до достигане на финансовия лимит. Срокът на договора може да е по-кратък от една година, в случай че бъде сключен договор с избран изпълнител по проведена открита процедура по ЗОП по време на изпълнение на договора. Това е записано едно към едно в документацията.
Следва и – така да се каже – аргументацията: прогнозни (директни) дестинации към обекта на поръчката за 2014 г. : СОФИЯ – ВИЕНА – РОСТОВ НА ДОН – СОФИЯ, СОФИЯ – ВАРШАВА – СОФИЯ, СОФИЯ – ВАШИНГТОН – СОФИЯ, СОФИЯ – ПЕКИН – СОФИЯ, СОФИЯ – МАДРИД – СОФИЯ, СОФИЯ – МОСКВА – СОФИЯ, СОФИЯ – ФРАНКФУРТ – СОФИЯ…
Следва и уточняващото допълнение: Този списък не е изчерпателен и Възложителят не се ангажира със закупуването на билети по всички от изброените дестинации, нито се ограничава да закупува билети само в рамките на изброените дестинации.

Това е накратко. Без коментар!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: