Организират протест с искане за справедлив процес за убийството на Вероника Здравкова

14.09.2015 7:47

9.03.veronika

За днес е обявен протест в подкрепа на семейството на Вероника Здравкова и с искане за справедлив процес за нейното убийство. За това призовават организаторите на протеста, обявен за 9 часа пред съдебната палата във Велико Търново. В старопрестолния град за днес и утре са насрочени първите заседания по делото за убийството на 23-годишната девойка от Никопол. На подсъдимата скамейка се изправя обвиненият в убийството й рецидивист Илиян Здравков.

Ще припомним, че Вероника, която бе студентка във Велико Търново, бе открита мъртва в района на жп гарата в града с контузни рани по главата и в областта на цялото тяло. 3 дни бяха нужни на следователи и разследващи да открият тялото на убитото момиче. Точно на Трети март, в деня на националният празник на България, Вероника Здравкова беше открита мъртва непосредствено до моста свързващ жп гарата и Южен пътен възел.

Последва арест на Илиян Здравков, който се оказа, че е с влязла в сила присъда, но е на свобода. Той направи пълни самопризнания пред Прокуратурата. На заседанието за гледане на мярката за неотклонение, отрече да е убивал момичето и обвини Йоско „Форда“ за тормоз в килията на следственият арест и изтръгване на самопризнания. Прокуратурата на свой ред проведе следствен експеримент с обвинения за убийството.

„Сега, ние младите хора на Велико Търново, студенти, приятели, роднини и близки на семейството на Вероника трябва да се обединим и подкрепим родителите на нашата приятелка”, призовават във фейсбук организаторите на днешния протест. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: