С изложба в Левски почетоха паметта на художника Венцислав Тулешков

31.08.2015 13:27

31.08.izlojba2

Кметът на Община Левски Любка Александрова почете паметта на големия наш художник Венцислав Тулешков и приветства идеята на неговия приятел Илиан Йорданов това да бъде направено с изложба в Художествената галерия в Левски. Да бъде продължен „Пътят към храма” с примера на хората, оставили трайна следа в духовното пространство на града, общината и страната.
Илиан Йорданов представи 8 картини рисувани наскоро в памет на Джери както наричаха Венцислав Тулешков приятелите.Числото на вечността и рождена дата на художника бележи неслучайно изложбата, открита на 29 август, в навечерието на третата година откакто той напусна този свят, сподели автора. Картините на Илиан Йорданов, който има разностранни изяви в сферата на изкуството, се показват за първи път в Левски.

31.08.izlojba3
През 2001 г. Илиан завършва НАТФИЗ със специалност „Мода и класически костюми”, а преди това художествена керамика в Художественото училище в Троян. Учил е в СОУ ”Крум Попов” – Левски, роден е в Свищов. Занимава се с мода от 1988 г., създава и представя кожени изделия и облекла на национално ниво. Участва като актьор-статист в над 20 филма. Представя изложби живопис в Левски и Плевен.
Гергана Тулешкова, дъщерята на нашия голям художник, с вълнение сподели радостта си, че хората в Левски помнят и обичат баща й, че изложбата й дава възможност да се срещне с негови приятели и да усети духа му.Пожеланията бяха идеята на Илиан Йорданов да продължим пътя към духовния храм, да има последователи.

31.08.izlojba1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: