Все по-често шофьорите карат на чашка, две…

29.05.2013 13:07

dreger

На 28 май рано сутринта в Долна Митрополия, на кръстовището на ул.“Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „П. Волов“, автопатрул е посетил автопроизшествие. Полицаите установят, че 22-годишен от село Крушовица, при управление на лек автомобил «БМВ» е напуснал пътното платно и се е удрил в крайпътно дърво. Нанесени са материални щети по автомобила. При извършената проверка с „Алкотест дрегер-7510“ уредът е установил, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта 2,4 на хиляда.
Същия ден, привечер, в дежурната на РУП-Кнежа е получен сигнал за ПТП с незначителни материални щети на път 3-306, на около 50 метра от кръстовището за село Лазарово и село Търнак. На място полицаите са установили, че „Форд-Ескорт“ е паднал в канавката вляво срещу движението в посока от Кнежа заЧервен бряг. Колата е управлявана от 40-годишен от село Остров. При извършена проверка на водача с техническо средство „Алкотест дрегер 7410“ уредът е отчел положителен резултат 1,51 промила.
На 29 май в 2.35 часа в Победа, на изхода за Подем , автопатрул е спрял лек автомобил „Фиат-Мареа“. От извършената проверка за алкохол с „Алкотест дрегер-7410“ е установено , че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта 1.65 промила. Издаден му е талон за кръвно изследване и е съставен акт за административно нарушение по ЗДвП. Нарушителят е криминално проявен за шофиране с алкохол над 1.2 промила и е осъждан, информират от Пресцентър на МВР-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: