Нова мода: малолетни крадат коли „за кеф“…

11.09.2014 11:36

Само за денонощие служители от ОДМВР – Плевен задържаха трима автокрадци в Плевен. Упорито разследване на криминалистите по линия «Престъпления, свързани с МПС» доведе до разкриване на пет регистрирани кражби на автомобили. На 7 септември .2014 година в 06.30 часа в полицията е получен сигнал от 69-годишен от село Гривица за изоставен лек автомобил на пътен възел село Гривица – подлез град Никопол.

krajba-kola

Незабавно са изпратени полицейски служители, които при огледа са установили „Фолксваген Голф“, спрян в страни – в дясно от пътното платно. От автомобила няма липси. След проведените оперативни действия е изяснено, че колата е обект на противозаконно отнемане от град Плевен, паркирана в междублоковото пространство на улица „Неофит Рилски“. Установени са извършителите на деянието – двама 13-годишни в съучастие с 12-годишен. И тримата са от Плевен. Това информираха преди дни от Пресцентър на МВР Плевен.
Днес на пресконференция в полицията беше внесена и допълнително яснота по случай от заместник-директорът на ОД на МВР Плевен Валери Петков. Хлапетата се насочвали към коли без сериозни защитни системи. Карали ги по няколко часа и след това ги изоставяли в покрайнините на града. Причината за кражбите явно е желанието им да покарат на аванта, тъй като в намерените возила са открити в последствие почти незначителни липси. Оказва се, че двама от собствениците на откраднатите коли, са научили за липсата им от служителите на полицията…

снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: