Арестуваният Зелов влезе като акцент в извънредната сесия на ОбС

19.06.2014 16:55

19.06.sesiq1

Отложената от 28 май поради липса на кворум извънредна сесия на Общински съвет – Плевен се провежда днес в Конферентна зала „Гена Димитрова“. В дневния ред на заседанието са включени едва две точки – обсъждане на стила и метода на работа на общинското ръководство и кризата в управлението на Община Плевен и набелязване на спешни мерки и приемане на решения за преодоляване на констатираните слабости и проблеми.
Въпреки скромния дневен ред, обаче, важността на поставените теми оправда очакванията за продължителни дебати, а стартът им бе даден от Чавдар Велинов от БСП. Той припомни, че темата е започнала с искането на оставката на кмета проф. Димитър Стойков от 19 старейшини, като по този начин той е трябвало да поеме вината за случая с арестувания за подкуп негов заместник Алексей Зелов. Велинов подчерта, че БСП продължава да иска същото, а това е волята и на немалка част от плевенчани. Това не е демонстрация срещу човека Димитър Стойков, а критиката ни е към неговото управление и работата на администрацията му, отбеляза социалистът.

19.06.sesiq2
Темата „Зелов“ бе продължена и от колегата му от БНД Стефан Ганев. Той посочи, че арестът на зам.-кмета с ресор финанси е накарал цялата община да се срамува. „Въпреки това, обаче, проф. Стойков продължи да се държи така, сякаш нищо не се е случило. Демонстрира пълно безразличие, а с това свое недостойно поведение едва ли ще успее да си върне доверието на Общинския съвет“, заяви Ганев. Според Георг Спартански, случаят „Зелов“ е категоричният резултат от самозабравянето на градоначалника. Още в началото на своя мандат проф. Стойков реши, че е над закона и може да работи на колкото места желае, изтъкна той. Въпреки това, като юрист, той припомни, че Алексей Зелов е невинен до доказване на противното, а тук с него се съгласи дори яростният му опонент Мартин Митев от ГЕРБ. От своя страна, Бисерка Илиева от БСП посочи като грешка на социалистите, че са се забавили с искането на оставката на кмета и са направили това едва след случая „Зелов“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: