Учител от ДГ „Слънце“, град Левски получи високо отличие на Националните eTwinning награди

25.10.2024 17:11

На 22 октомври в Пловдив се проведе най-значимото образователно събитие за годината – Церемония по връчване на Европейските награди за иновативно обучение и Годишните eTwinning награди 2024г. Тези награди отличават учителите, които с креативност и отдаденост успяват да реализират успешни проекти, обединяващи ученици и учители от различни европейски държави за постигането на общи цели. Тази година са отличени 31 учители от цяла България в различни категории.

Събитието е организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), под патронажа на Община Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“ и събра водещи фигури в сферата на образованието, включително учители, директори и представители на образователни институции от цялта страна, заедно с гости и медии.

На тържествената церемония, посветена на най-добрите практики в българското образование, Севдие Алиева – старши учител в ДГ „Слънце“, гр. Левски бе отличена за реализирането на авторски международен еTwinning проект „SEE THE COLORS IN MY HEART“/„Вижте цветовете в сърцето ми“. Наградата бе връчена от изпълнителният директор на ЦРЧР – г-н Николай Спасов в Категория „Награда за качествено изпълнение на eTwinning проект“. В проекта участваха децата от четвърта възрастова група „Мики Маус“ на ДГ „Слънце“, гр. Левски в партньорство с деца и учители от България, Турция, Гърция, Румъния, Испания, Словакия и Литва. Проектните дейности мотивираха децата от предучилищна възраст да предизвикват своите вътрешни преживявания, да интерпретират произведения на изкуството на съвременни художници чрез оригиналните картини. Чрез изкуство и артистични активности, децата участници от различни европейски държави в проекта се забавляваха и  развиваха различни умения на 21-ви век, като креативност и иновации, гъвкавост и адаптивност, критично мислене и решаване на проблеми, инициативност и самоуправление, медийна грамотност, комуникация и сътрудничество, социални и междукултурни умения, лидерство и отговорност.

 

Информация и снимки: ДГ „Слънце“, гр. Левски

 

НАЙ-НОВИ: