Районна прокуратура-Плевен ще иска арест за извършители на телефонна измама

25.10.2024 13:37

В Районна прокуратура-Плевен се води разследване за извършена на  22.10.2024г. измама в с. Вълчитрън, обл. Плевен, на 90-годишна, самотно живуща жена.

Установено по делото е, че чрез поредица от телефонни обаждания било възбудено заблуждение у пострадалата, че следва да предостави наличните си парични средства за задържане на телефонни измамници в хода на провеждаща се полицейска операция срещу тях. В следствие на формираното заблуждение тя предала наличните си парични средства в размер на 9750 лв.

На същия ден в резултат на извършените бързи и адекватни издирвателни мероприятия, проведени от служители на ОДМВР Плевен, са установени като съпричастни към извършване на престъплението две лица – мъж на 44 години и жена на 39 години.

При реализираните действия по разследването е намерена и иззета паричната сума, предмет на престъплението, моторното превозно средство, с което са се придвижвали извършителите, както и други веществени доказателства.

Посочените лица са привлечени в качеството на обвиняеми за извършена измама в съучастие, като с постановления на наблюдаващия  прокурор са задържани за срок до 72 часа.

На 25.10.2024г. от страна на Районна прокуратура-Плевен  е внесено искане в Районен съд-Плевен за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването продължава под ръководството на РП- Плевен.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: