„Семейно ателие“ в ДГ „Щастливо детство“ – филиал „Приказен свят“ – Плевен/снимки/

25.10.2024 7:53

Децата от Подготвителна група „Пчелички“ на ДГ „Щастливо детство“ – филиал „Приказен свят“ град Плевен, заедно с техните родители и учители Ивелина Сидерова и Нели Симеонова осъществиха семейно ателие  на тема „Плик за писмо с авторска илюстрация“. Инициативата е част от Плана за взаимодействие с родителите и част от работата на детската градина по НП „Хубаво е в детската градина“ – модул 2 „Изкуството в живота на децата“.

Съвместно със своите родители, „ работливите пчелички“ обрисуваха със средствата на изобразителните материали и разнообразие от техники върху пощенски плик красотата на есента в миниатюра. Идеята на учителите се е родила от желанието чрез изобразителната дейност децата да се докоснат до красотата на природата и заобикалящата действителност.

Родителите пък от своя страна споделиха спомени за времето, в което комуникацията се е осъществявала с писма, противоположно на така наболялата днес в обществото тема за екранната зависимост и трудността децата да общуват и изразяват емоциите си.

В знак на благодарност родителите получиха собственоръчно написани от децата си послания с надпис „Обичам Ви!“

Да пожелаем успех на  бъдещите първокласници в участието им в Националния конкурс „Есента в миниатюри“!

Информация и снимка: ДГ „Щастливо детство“ – филиал „Приказен свят“ град Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: