В Плевен са получени 16 сигнала за нарушения на изборния процес, има двама задържани…

24.10.2024 13:06

МВР продължава с активните действия, чийто фокус е гарантиране политическите права на гражданите. Специализирани полицейски операции се провеждат на териториите на Столична община, Кърджали и Плевен, съобщи на брифинг директорът на „Пресцентър и стратегически комуникации“ Митко Димитров.

В Плевен са получени 16 сигнала за нарушения на изборния процес, от които 14 касаят купуване на гласове. Образувани са 4 досъдебни производства за изборни престъпления. Задържани са двама, съставени са 40 предупредителни протокола, проверени са 16 адреса. От частен дом в с. Гиген са иззети агитационни материали и тетрадка с имена.
На територията на страната към момента проведените специализирани полицейски операции са 216. Получените сигнали за нарушения на изборния процес са 453. Образуваните досъдебни производства са 100, задържаните са  47.  Съставени са 1300 предупредителни протокола по Закона за МВР.
Служителите на ГДПБЗН са проверили 6 500 обекта на изборни помещения и други обекти, свързани с изборния процес. Връчени са 137 писмени разпореждания за отстраняване на констатираните несъответствия. Проведени са около 600 обучения (инструктажа), при които са обучени над 21 000 души – председатели и членове на РИК и СИК.

Това информират от Пресцентър на МВР.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: