Дни на детското здраве и борбата със затлъстяването в град Левски /снимки/

24.10.2024 11:22

МКБППМН проведе кампания, насочваща вниманието към здравословният начин на живот и борбата със затлъстяването, по повод 24 октомври и Международния ден за борба със затлъстяването. Гост лектор в СУ „Крум Попов” и ОУ „Максим Горки”, беше детският лекар от МБАЛ-Левски – Георги Делчев. Той разказа на учениците от 3 до 4 клас за вредното влияние върху здравето, от приема на нездравословни храни и напитки и как това се отразява на подрастващите за напред в тяхното психическо и физическо развитие. Засегната беше и темата за движението и спорта, които вървят ръка за ръка със здравословното хранене. Особено внимание беше обърнато върху популярните, но изключително вредни за здравето на децата – енергийни напитки, рекламирани от инфлуенсъри, които подрастващите следят с интерес. „Гората от ръце” беше наистина голяма, тъй като въпросите по темата бяха много, а д-р Делчев обърна специално внимание на всяко едно детско питане. В допълнение към полезната беседа, учениците попълниха кръстословица с гатанки за плодовете и зеленчуците. Краят на полезният урок, беше здравословен и сладък, защото МКБППМН раздаде на децата вкусни ябълки.

Другата част от проведените здравни беседи бяха с малчуганите от ДГ „Слънце” и ДГ „Локомотив”, те включваха занимателни игрови уроци, чрез които научиха полезна информация, както за здравословното хранене, така и за добрите навици и поддържането на лична хигиена. МКБППМН подари на децата интересни и поучителни книжки-помагала за здравето.

Кампанията се проведе като част от програмата на комисията по превенция на рисковото поведение сред децата и подобряване и опазване на здравето им.

Това информира Илияна Александрова, секретар на МКБППМН.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: