В клиничната лаборатория на ,Сърце и Мозък’ Плевен ще се извършва безплатно изследване за рак на гърдата

23.10.2024 15:01

На 25 октомври 2024 г. в клиничната лабораторията ще се извършва безплатно кръвно изследване за рак на гърдата – туморен маркер Ca 15-3, след предварително записване на тел.: 064/678 400.

Установяването на повишение в нивата на туморния маркер спомага за диагностиката, проследяването и лечението при наличие на злокачествено новообразувание на гърдата.

„В световния месец на борба с това социално значимо заболяване се обединяваме около мисията за повишаване осведомеността и насърчаване ранната му диагностика и превенция“, информира д-р Наталия Китова, ръководител на клиничната лаборатория. Лабораторните изследвания имат ключова роля в диагностиката и терапията на онкологичните заболявания.

Лабораторията е оборудвана с модерна, високотехнологична апаратура, работи по международно утвърдени аналитични методи, благодарение на които пациентите могат да разчитат на висок професионализъм и безупречна прецизност. Качеството и надеждността на лабораторните резултати се гарантират с ежедневен вътрешно-лабораторен контрол и сертификатите за успешното представяне в Националната система за външна оценка на качеството, както и професионалното отношение на екипа от висококвалифицирани специалисти, работещи в нея.

В лабораторията се изследват нивата и на други туморни маркери като:

– CEA

– Ca 125 и HE4 (включително ROMA- index)

– b-hCG

– Ca 19-9

– AFP

– Total PSA

– Free PSA

Продължават и безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата. Кампанията е част от дългосрочната мисия на ,Сърце и Мозък‘ за борба със заболяванията на млечната жлеза.

За повече информация и предварително записване: тел. 064/ 678 400

Информация: ,Сърце и Мозък’ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: