Посланикът на Нидерландия Н. Пр. Симон ван дер Бург с първо посещение в Плевен

22.10.2024 19:00

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов се срещна днес с посланика на Нидерландия у нас Н. Пр. Симон ван дер Бург. Това е първото му официално посещение в града. В срещата участва и заместник-кметът с ресор „Финансово-стопанска дейност“ на Общината Маргарита Бахнева.

„Радвам се да Ви посрещнем с добре дошли в Плевен и се надявам тази първа среща да има своето продължение чрез бъдещи съвместни инициативи в различните сфери“, обърна се към Н. Пр. Симон ван дер Бург д-р Христов. Двамата обсъдиха въпроси от взаимен интерес, включително и възможностите за съвместни бизнес инициативи и партньорства на територията на общината. По време на разговора посланик Симон ван дер Бург изрази готовност за съдействие на Плевен при осъществяване на контакти с нидерландски бизнес асоциации, като подчерта доброто партньорство между България и Нидерландия в различните сфери.

В знак на уважение и приятелство д-р Валентин Христов връчи на Н. Пр. Симон ван дер Бург протоколен подарък, а Негово Превъзходителство написа послание до жителите на Плевен в Почетната книга на града.

По време на визитата си в Плевен посланик Симон ван дер Бург посети и Регионална библиотека „Христо Смирненски“, където направи дарение на книги на нидерландски автори, преведени на български. Част от програмата му бе и посещение на Галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ и кратка разходка в централната пешеходна зона на Плевен.

Информация и снимки: Пресцентър на община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: