В ХГ „Илия Бешков“: На 25 октомври откриват XII-то Международно биенале на малките форми Плевен`2024

22.10.2024 13:11

На 25 октомври (петък) от 18.00 ч. в Художествена галерия „Илия Бешков“ ще се открие XII-то МЕЖДУНАРОДНО БИЕНАЛЕ НА МАЛКИТЕ ФОРМИ – ПЛЕВЕН 2024 г. На откриването ще бъдат обявени наградените и номинирани участници. Това информират от плевенския културен институт.

Международно биенале на малките форми е утвърден форум за съвременно изобразително изкуство, който се провежда през две години от 2002 г. насам. Тази година в събитието ще участват 265 автори, от които 34 чуждестранни, с общо 490 произведения. Представени са творци от България, Полша, Канада, Аржентина, САЩ, Португалия, Израел, Италия, Румъния, Великобритания, Холандия, Латвия, Босна и Херцеговина. Има силно присъствие на автори от град Плевен и Плевенския регион.

Биеналето се провежда с партньорството и подкрепата на Министерство на културата на Република България, Община Плевен, Съюз на българските художници, Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ и Представителство на СБХ гр. Плевен – Дружество на плевенските художници, информират още домакините от Художествена галерия „Илия Бешков“.

Снимка: Николай Неделчев, фейсбук

#тагове:

НАЙ-НОВИ: