40 пътно-транспортни произшествия за седмица на територията на област Плевен

21.10.2024 12:34

Според обобщените данни на територията, обслужвана от ОДМВР – Плевен за периода от 14 октомври до 20 октомври 2024 година са настъпили 40 ПТП. При тях са ранени 8 участника, а един е загинал.
На 15 октомври около 08:15 часа на първокласен път Е-83 е настъпило ПТП между два автомобила. При неспазване на дистанция, водачът на лек автомобил „Дачия“ е блъснал в задната част изчакващ лек автомобил „Хюндай“. Пътник, возещ се на задна дясна седалка в „Хюндай“, е загинал на място.
31-годишен водач на електрическа тротинетка е блъснат на 15 октомври около 16:40 часа на улица „България“ в Плевен. 34-годишен с лек автомобил „Хюндай“, правейки обратен завой, не го е пропуснал. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. 31-годишният е със счупена ръка.
На територията на град Плевен са настъпили 4 пътно-транспортни произшествия, с ранени участници.
При проверки с техническо средство са установени 12 водачи, седнали зад воланите на автомобили след употреба на алкохол. От тях шестима са с концентрация на алкохол над 1.2 промила.
13 водачи са били засечени да шофират след употреба на наркотични вещества.
През изминалата седмица са съставени 262 акта за установени административни нарушения, като 106 броя са съставени от служителите на сектор „Пътна полиция“ . Наложени са 822 броя глоби по фиш, като 300 от тях са наложени от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: