Второто издание на Фермерския пазар в Плевен събра отново производители от региона и страната

18.10.2024 17:12

Двойно повече участници – над 30 фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната, участват във второто издание на фермерския пазар днес /18 октомври/ в Плевен. Организатор на събитието е Община Плевен, съвместно с общинската фирма „Тибор“ ЕАД и със съдействието на социалната платформа „Фермерски пазар ОТ БГ“. Пазарът е всеки трети петък на месеца, започва в 10,00 часа и продължава до 18,00 часа. Мястото е в района на Кооперативния пазар.

Асортиментът върху щандовете този месец е още по-богат. Отново могат да бъдат намерени сирене и кашкавал, мляко и млечни продукти, катък, колбаси, пчелен мед, билки, комбуча, жив оцет, зеленчуци, тахан, козметика от лавандула, сиропи и сладка от арония, вино, шафран, тикви и други интересни продукти. Участниците в пазара отговорят и на въпроси за качеството на предлаганите храни и изделия.

На финала отново ще има томбола, в която един от посетителите, закупил нещо от щанд на пазара, ще получи като награда торба с продукти от всички изложители.

Информация и снимки: Пресцентър на община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: