Специалист по онкогинекология и репродуктивна медицина преглежда пациенти в ,Сърце и Мозък’ Плевен

18.10.2024 8:15

Д-р Десислава Кипрова, специалист по минимално инвазивна хирургия, онкогинекология и репродуктивна медицина, преглежда пациенти в ,Сърце и Мозък’ Плевен. Тя работи по график и пациентите, които желаят да се консултират с нея, трябва предварително да запишат час на тел.: 064/ 678 400.

Д-р Десислава Кипрова, д.м. завършва с отличен успех Медицински университет – Плевен през 2014 г. Придобива специалност по акушерство и гинекология през 2019 г. Притежава образователна и научна степен „Доктор по медицина“ със защитен дисертационен труд на тема „Роботизирана хистеректомия при ендометриален карцином“. Преминала е редица специализирани квалификационни курсове в областта на лапароскопската, хистероскопската, репродуктивната и роботизираната хирургия.

Д-р Кипрова притежава професионална квалификация и правоспособност по „Диагностична и оперативна лапароскопия в гинекологията“, „Диагностична и оперативна хистероскопия“, „Миома и репродуктивна хирургия“, сертифицирана е в курс „Hands on Training Session on da Vinci Surgical System at 20th International Workshop in da Vinci Surgery in South East Europe, 7th Bulgarian Workshop in Robotic Surgery“, както и в курс по роботизирана хирургия Beyond Borders, SERGS.

Съавтор е на два учебника в областта на акушерството и гинекологията, aвтор на редица публикации в специaлизирани наши и чуждестранни научни списания, докладчик на множество научни съобщения в страната и чужбина в областта на гинекологията, минимално инвазивната гинекологична хирургия и онкогинекологията.

Лектор в курсове за следдипломна квалификация по хистероскопска и лапароскопска хирургия, както и ръководител на работни срещи за обучение на студенти и млади лекари.

Информация и снимка: ,Сърце и Мозък’ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: