Ден на четенето стартира в село Асеновци 

17.10.2024 13:21

 

Ден на четенето е инициатива на Фондация „Четене“, провеждана в България в третия петък на месец на ноември на съответната година с цел повишаване на интереса към четенето като основен процес за развитието на функционалната грамотност. На 17 ноември 2023 г. се провежда първото издание на инициативата Ден на четенето – България под надслов „Четенето дава възможности!, в която участие взимат над 177 000 българи. В инициативата се включват близо 300 библиотеки в цялата страна, над 350 детски градини и близо 1000 училища, сред които и неделни училища в чужбина.

Тази година Денят на четенето в България ще се проведе на 15 ноември. В Деня на четенето се слага начало на още една мащабна инициатива – Национален пакт за четенето, с който се призовават гражданите, националната и местната власт да работят заедно в името на четенето, което да бъде осъзнато като основен приоритет, от който зависи развитието на индивидите, здравето и социалното благополучие.

НЧ „ Съзнание 1894“ село Асеновци стартира месец напред инициативи във връзка с това мероприятие. Първото ни посещение беше при малчуганите от ДГ „ Слънце“ село Асеновци, където им  прочетохме весели и поучителни приказки от Ран Босилек. В края на нашето гостуване подарихме  книга с приказки за децата и лакомства, за да им е сладък денят.

Това информира Петранка Стефанова – секретар на НЧ „Съзнание 1894“, село Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: