Марияна Маринова: Основен приоритет на всички политици трябва да е социалната политика и здравната реформа

15.10.2024 12:00

Според Марияна Маринова – кандидат за народен представител от Коалиция „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“  за 15 МИР – Плевен в 51-то Народно събрание, основен приоритет на всички политици трябва да е социалната политика и здравната реформа в България.

Родена съм в малкото южно градче Харманли през 1968 година. Израснала съм в работническо семейство на честни и добри родители.

Завърших висшето си образование във Варна, специалност „Публична администрация“. Магистратура „Европейска администрация и проекти“. Дипломирах се със степен Магистър „ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ“.

Трудовата си кариера започнах в Общинска администрация – Харманли, като Началник отдел „Социална политика, здравеопазване, младежта, спорта и вероизповедания“.

След това моя административен опит се насочи към Пенсионното осигуряване като Регионален представител за Плевен към Пенсионно-осигурително дружество „Топлина“.

Работих в град Плевен като Директор на Дирекция „Социално подпомагане“ .

Член съм на БСП от 2002 година. В момента съм член на Националния съвет на БСП.

Като кандидат за народен представител от Коалиция „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ за 15 МИР –Плевен, заявявам отговорно, че ще работя за подобряване и промяна на социалната политика и здравна реформа при избирането ми в 51-то Народно събрание.

Моето виждане, като български гражданин, занимавал се повече със социална политика, след множество срещи и разговори с хора от различни слоеве и етноси, основно и приоритетно за българските политици е да променят законите в социално направление, начините на отпускане и ползване на помощи, да се преразгледа и пенсионната реформа.

В политическата платформа на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ са изброени редица ангажименти в тази насока. Включени са приоритети за хората с увреждания, като създаване на общински и държавни предприятия, приемане на законодателство, което да гарантира правото им на труд и достоен живот.

Подпомагане на младите семейства, допълнителна подкрепа за самотните родители чрез ваучери за услуги в помощ на отглеждането на дете.

За младите хора политиката на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ се изразява в подкрепа за масовия спорт, както и данъчни облекчения за дружествата, спомагащи за изграждане на спортната инфраструктура.

Не на последно място остават и промените в пенсионната реформа, земеделието, културата и образованието.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: