Военно формирование 38220 – Плевен отбеляза 75 години от създаването си – снимки

11.10.2024 17:30

С тържествена церемония днес Военно формирование 38220 – Плевен, с командир майор Теодор Джунов отбеляза 75 години от своето създаване. Сред гостите на празника по повод годишнината бе кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов. Присъстваха още бригаден генерал Мирослав Костадинов – командир на Втора Тунджанска механизирана бригада, Пламена Петрова – ръководителят на Териториална дирекция ДАНС, полк. Иван Иванов – началник на Военно окръжие – Плевен, полк. Пламен Кънчев – началник сектор „Противовъздушна отбрана“ в Сухопътните войски, майор Иван Кибритев – командир на Военното формирование в Карлово, и др.

Церемонията започна с приемане на строя на военнослужещите на ритуалния плац във войскови район /бившето ШЗО/ и молебен за здраве и благоденствие. Слово по повод 75-ата годишнина произнесе бригаден генерал Мирослав Костадинов. Той поздрави състава по повод празника и изказа признателност към волята, с която преодоляват трудностите при изпълнение на ежедневните задачи. „75 години е период, достоен за уважение за съществуването на едно Военно формирование. Този дълъг период от време показва, че това поделение е нужно, оценено и че има бъдеще“, каза в обръщението си бригаден генерал Костадинов.

Празникът продължи с награждаване на военнослужещи от Сухопътните войски за постигнати високи резултати и преминаване в тържествен марш.

Информация и снимки: община Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: