Участници от 2 до 90 години се включиха в похода за Световния ден на ходенето – снимки

07.10.2024 14:26

Близо 200 плевенчани на всякаква възраст и в различна спортна форма се включиха в организирания от Община Плевен пешеходен поход в парк „Кайлъка“ в съботния 05 октомври. Инициативата беше по повод Световния ден на ходенето и е част от Спортния календар на Община Плевен за 2024 г. Най-младият участник в похода беше на 2 години и се включи в инициативата без чужда помощ, най-възрастна от всички, но в прекрасна форма, беше 90-годишната баба Зинка.

Пешеходците можеха да избират между два маршрута – кратък и дълъг, а на сборния пункт на Бригадирската поляна бяха организирани спортни игри и забавления. Всички участваха и в теглене на томбола, от която част от плевенчани си тръгнаха с награди – тениски и раници.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус. Националната проява Световен ден на ходенето се организира от Българска федерация „Спорт за всички“ за 32-и пореден път.

Информация и снимки: Пресцентър на община Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: