Близо 400 участници в Деветия пешеходен поход Плевен – Тотлебен

07.10.2024 10:51

Стартът на Деветия пешеходен поход Плевен – Тотлебен ще бъде на 12 октомври в 9.00 часа от Кожухарската чешма на изхода на Плевен по посока Гривица! Това съобщи днес на пресконференция в клуба на БТА в Плевен кметът на село Тотлебен Емил Гашев.

Участниците трябва да са там 30-40 минути по-рано, за да получат своите тениски и да попълнят декларации за участие. Почти целият маршрут е по земен път, а участъците по шосе ще бъдат обезопасени от полицията!

На всеки 5–6 километра ще ни чака кола с вода, плодове и лакомства, а финалът, както винаги, ще е в живописния парк на Тотлебен, където ще има почерпка, музика и веселие, информира още кметът на Тотлебен. Ще има и осигурен транспорт за връщане до Плевен.

Целта на похода, според организаторите, е да се пропагандира здравословния начин на живот. Идеята е, хората да се отпуснат, да се движат и да комуникират помежду си. По пътя непознатите стават приятели, отбелязва още кметът на Тотлебен.

Тази година очакват близо 400 души да се включат в пешеходния поход, като вече са заявили участие и ученици от плевенски спортни клубове и студенти от Медицински университет – Плевен.

Ще има и осигурен транспорт за връщане до Плевен.

НАЙ-НОВИ: