При голям интерес премина Седмият Национален детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“

06.10.2024 18:50

Седмият Национален детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“ се проведе на 5 октомври, събота, в зала „Спартак“ в Плевен. Проявата е част от годишния спортен календар на Община Плевен и календара на Българската федерация по таекуон-до. Турнирът се организира от Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен с президент и главен треньор Даниел Цаков и с подкрепата на Община Плевен.

По традиция, най-големият детски турнир по таекуон-до в България се проведе при безупречна организация и огромен интерес, като участие взеха 15 отбора от цялата страна, както и тим от Република Северна Македония. Младите таекуондисти мериха сили в три възрастови категории, като зрителите в зала „Спартак“ станаха свидетели на интересни и напрегнати двубои, в които състезателите демонстрираха много хъс и умения. В класирането по медали първенец стана Спортен клуб „Калоян – Ладимекс“ от Перник, втори се класира Таекуон-до клуб „Одесос“ – Варна, а почетното трето място заеха таекуондистите от АСТК „Тракия“ – Пловдив.

„Благодаря на всички състезатели и техните треньори затова, че за поредна година превърнаха турнира в истински спортен празник. Щастлив съм и че отново заедно с нас в Плевен бяха и нашите приятели от Република Северна Македония“, сподели президентът и главен треньор на СКТ „Атила“ Даниел Цаков. Той изрази надежда, че превърналата се в традиционна за града ни проява ще продължи да привлича интереса на клубове от цялата страна и все повече деца ще бъдат запалени по този спорт.

Информация и снимки: Спортен клуб по таекуон-до „Атила“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: