Злато и сребро за състезатели на карате клуб Спартак-Плевен на Националната купа

04.10.2024 8:17

На 28 и 29 септември 2024 г., в Добрич се проведе тазгодишното издание на Националната купа по карате. В него взеха участие над 25 клуба от страната и над 300 състезатели. Двама състезатели на карате клуб Спартак-Плевен, представиха отлично клуба на това престижно национално първенство.

Тихомир Тодоров, при 16-17 г. младежи, спечели сребърен медал в дисциплина кумите до 76 кг. В първи кръг той реализира победа с 9:1, във втори кръг – с 3:0 и на финала след минималното 0:1 Тихомир спечели среброто в това престижно състезание за годината.

Във възрастова група Мъже, Максимилиан Рупчански стана Шампион на Националната купа в категория до 67 кг. Това е първата титла на нашия спортист на състезание от висок Национален ранг. Той спечели и трите си състезателни кръга. В първият надви състезателя на клуб Будостил, на полуфинала след равенство в точките и съдийско решение в полза на Максимилиан, той отива на финал. Във финала, с резултат 7:0 той печели мача срещу опонента си от клуб Петромакс.

Тези постижения дават възможност на двамата ни спортиста да участва на Балканското първенство за състезатели от 14 до 21 г., което ще се проведе през месец ноември.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: