СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Пордим бе домакин на Националното шахматно турне „Асеневци“

02.10.2024 13:44
На 30 септември, в СУ „Свети свети Кирил и Методий“ гр. Пордим, се проведе поредното събитие от Националното шахматно турне „Асеневци“.
Децата от училището имаха възможност да участват в разнообразни дейности, насочени към запознаване с основите на шахмата, развиване на техните умения. Децата се учеха на това как да мислят и да проявяват търпение, а по време на игрите – получаваха различни награди.
Събитието започна с въвеждащи лекции и практически занимания, водени от опитния шахматен треньор на ШК „Асеневци” – Даян Нинов, който връчи на кмета на община Пордим Детелин Василев Почетно отличие за популяризиране на шахмата.
Съществена част на деня бе раздаването на специални ваучери за безплатни шахматни курсове, предоставени от клуб „Асеневци“.
Тези курсове ще продължат да подкрепят младите шахматисти в тяхното развитие, осигурявайки им достъп до качествено обучение и подготовка в продължение на поне 4 месеца безплатно.
ШК „Асеневци“ продължава своята мисия и обещава да достигне до още повече населени места в страната, споделяйки радостта от шахматната игра и отваряйки нови възможности за развитие пред българските деца.
Благодарим на ръководството на училището, всички деца и техните ръководители за участието в открития урок по шах.
Информация и снимки: община Пордим
#тагове:

НАЙ-НОВИ: